Meer dan de som der delen - Systeemdenkers over organiseren en veranderen

Meer dan de som der delen Systeemdenkers over organiseren en veranderen

Samenvatting

Meer dan de som der delen geeft een overzicht van de belangrijkste systeemdenkers over organiseren en veranderen. In tien delen staat telkens een andere systeembenadering centraal. Daarbinnen belichten de veertig auteurs een grondlegger, theorie of methode en verbinden die met hun eigen professionele praktijk. De delen en hoofdstukken laten zich prima afzonderlijk lezen. Het boek als geheel toont de samenhang tussen de verschillende benaderingen.

Brechtje Kessener en Leike van Oss zijn erin geslaagd om de verbanden tussen de verschillende benaderingen zichtbaar te maken. Voor elke benadering schetsen zij een intrigerend verhaal waarin de lezer zicht krijgt op wat het systeem is, hoe de mens daarin een rol speelt en hoe de organisatieprofessional dit kan gebruiken.

Meer dan de som der delen maakt het brede spectrum aan systeembenaderingen zichtbaar op een toegankelijke manier. Het geeft zicht op wat er binnen organisaties gebeurt en biedt voor organisatieprofessionals een onderbouwing voor hun professionele handelen. Daarmee is het een onmisbaar boek voor adviseurs, managers, beleidsmedewerkers en studenten.

“The map is not the territory” – Alfred Korzybski

Auteurs: Brechtje KessenerLeike van Oss

Bestellen van dit boek via deze link

Bijdrage Antonie van Nistelrooij
Antonie van Nistelrooij droeg bij met het hoofdstuk: “Werken met Large Scale Interventies”

download het hoofdstuk hier.

Category:
Date:
Back To Top
Contact

info@avannistelrooij.nl